Breaking news efter 15 år med dette website

Efter 15 år med denne hjemmeside har jeg endelig fundet én solid forklaring på langvarige følger af hjernerystelse. Altså når man ikke er blevet rask i løbet af nogle måneder.

For 15 år siden var der meget lidt information om langvarige følger af hjernerystelse. Især om hvordan man tackler det. Det var før Facebook og patientforening, så der var et stort behov og mange skrev ind. Det var rigtig godt til at udveksle erfaringer om måder at få det bedre på. En kæmpe støtte.

Men der var altid den her undren: hvorfor ? Hvad er der galt i hjernen ? Hvorfor kan man nogle gange slå hovedet uden at få langvarige følger og andre gange bliver det så voldsomt ?

Jeg hørte om hvad forklaringer ramte fik af læger og andet sundhedspersonale. Og jeg hørte om hvor forskellige forløb folk har. For nogle er det værste hovedpinen, for andre kvalme eller svimmelhed. Der var mange variationer.

Der var teorier om at det var hjernestammen, som var blevet beskadiget eller noget andet, man ikke ku se på scanningsbilleder. Så er der alle teorierne om at det var et følelsesmæssigt traume fra da man slog hovedet. En neurolog kaldte det at ”hjernen ikke ku finde sig selv igen”. Cranio-sakral-terapi sagde det var væsken i hjernen som skulle sættes på plads. Så kom der en trend med inflammation og at man skulle ku blive rask af at spise antiinflammatorisk kost. Der har været så mange bud, så man bliver helt træt.

Jeg hørte aldrig nogen solid erfaring, som ku forklare det hele: både hvorfor man ku blive så syg – eller hvorfor man så ku blive rask igen.

Efter 15 år lærer jeg så om hjernens neuroplasticitet og limbiske system i en anden sammenhæng. Det forklarer det hele med hjernerystelsen.

Læs nærmere under Det limbiske system