Er der en stigning i hjernerystelser ?

Der er ingen statistik på hvor mange danskere som døjer med langvarige følger af hjernerystelse.

New York Times skriver om at hjernerystelse stigning i USA. Et amerikansk sundshedsforsikrings-selskab, Blue Cross Blue Shield har udgivet en rapport som ser på udviklingen fra 2010 til 2015:

Der er 43% stigning i antallet af diagnosticerede hjernerystelser.

Og 81% stigning i antallet af patienter med langvarige følger, Post-Concussion Syndrome, her defineret som noget der varer mere end et par uger. Stigningen er gået 7% af dem, som til en start diagnoseres med hjernerystelse … til 13% i 2015.

Så meget tyder på en stigning i hjernerystelser
Men … det er svært at lave statistisk på det her, fordi tidligere gav man ramte andre diagnoser, hvis de ikke blev raske. Nogle læger mente, at hvis man ikke var blevet raske indenfor et år, så måtte det være andre psykiske problemer. Men det er kun teorier.