Om os
Den hjemmeside er baseret på erfaringer fra flere hundrede ramte.
Hovedkraften bag Hjernerystelse.dk er Therese. Da hun selv blev ramt, undrede hun sig over at det var så svært at få ordentlig vejledning om hvordan man håndterer situationen. Hun er naturvidenskabeligt uddannet og har arbejdet med forebyggelse af smitsomme sygdomme. Derfor kunne hun også søge i lægevidenskabelig forskningslitteratur. Men der var heller ikke meget hjælp af hente.
Hjemmesiden her blev startet i 2005 med lidt gode råd – og så en opfordring til at folk skrev ind med deres erfaringer. Det viste sig, at der var masser af nyttige erfaringer at hente fra andre ramte. Viden som man ikke kan få fra lægerne.
Siden da har mange ramte bidraget til hjemmesiden. Line startede listen med råd til pårørende. Palle hjælper med IT. Else har syslet links i det nye design. Og så er der en endeløs række af ramte, som har bidraget med erfaringer. Det hele er samlet i Vejledningen. Mange har også bidraget med deres personlige fortælling om deres HR forløb, se under Historier. Flere hundrede har skrevet ind til hjemmesiden gennem årene.
Det er stadig sådan, at der ikke findes en lægelig autoritet angående følger af hjernerystelse. Eksempelvis har neurologerne på Rigshospitalet hver deres personlige holdning til fænomenet. De hjerneskadecentre, som findes rundt omkring i landet, beskæftiger sig primært med genoptræning efter mere konkrete hjerneskader (fx lære at gå igen, lære at tale igen) – og det er neuropsykologer. Det sted, hvor de har haft størst erfaring med langvarige følger af hjernerystelse, er hos www.dhic.dk i København. Men de lukkede i 2014.
Der er ingen penge i denne hjemmeside. Den skabes og drives primært af Therese. Hun betaler også for webhotel. Der har ikke været penge til at få superlækkert design eller indtaling af teksten, som ellers ville gøre det mere brugervenligt for HR ramte.
Læs nærmere om hvad der sker, når man slår hovedet.