Oplæsning

Folk med hjernerystelse har typisk svært ved at læse tekst. Her kan du finde links til tjenester, som kan læse tekst højt for dig (maskin-oplæsning). Lige akutvejledningen her på hjemmesiden har jeg indtalt på lydfil.

Lyt til indtaling af hjemmesiden

Det kunne være fantastisk at have hele hjemmesiden her indtalt på lydfiler, som HR-ramte så kunne lytte til – i stedet for læse tekst. Men her på hjemmesiden har der ikke været ressourcer til at få lavet det.

Indtil videre har vi lavet indtaling af Akutvejledningen. Den ligger som lydfil. Du kan enten høre den direkte over internettet – eller downloade filen, og så afspille den fra en smartphone, computeren eller en mp3-afspiller.

Indtaling af den korte Akutvejledning (3 min)

Indtaling af Akut-vejledningen (17 min)

Sådan gør du
Enten: Klik på linket og lyt direkte over internettet (det kan tage noget tid at loade)
Eller: Brug modsat mus-tast, klik på linket og få rulle-menu, hvor du kan vælge at gemme mp3-fil på din pc eller smartphone.

Maskin- oplæsning af tekst

Smartphone
En iPhone har funktion hvor du ka få læst tekst på sites og sms’er op.

Under telefonens indstillinger aktiveres:
Generelt -> Tilgængelighed -> Tale -> Læs skærm op

Måske findes der noget tilsvarende på Android smartphones?

Adgangforalle.dk
Digitaliseringsstyrelsen har lavet en tjeneste. De skriver: “Hent og installer en gratis fjernbetjening. Så kan du få en vilkårlig tekst i fx e-mail, tekstbehandleren eller på en hjemmeside læst højt”

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Robobraile
RoboBraille er en service, hvor man kan uploade en tekst – og så få en lydfil tilbage med oplæsning af teksten. Det er gratis. Selvom hjemmesiden står på engelsk er det et dansk firma. Det skulle være en bedre maskin-oplæsning end Adgangforalle.dk

Se http://www.robobraille.org/